+47 464 25 603

Polychromos
16 august 2023 @LarsUlriksenCom

Endelig er det min tur til å gloate med Faber Castell Polychromos i et komplett sett på 120 farger!

I dag kom pakken i posten som jeg har ventet på i noen dager. Har bestilt en komplett sett med 120 polychromos fra Faber Castell. Dette er stas siden disse har stått på ønskelisten i mange år, men blitt skjøvet fremover. Kjøper vanligvis disse stykkvis og kun det jeg trenger, men nå ble det altså et sett.

LarsUlriksen.com
LarsUlriksen.com
LarsUlriksen.com
Lars Ulriksen @LarsUlriksenCom | 16 august 2023

Endelig er det min tur til å gloate med Faber Castell Polychromos i et komplett sett på 120 farger!

I dag kom pakken i posten som jeg har ventet på i noen dager. Har bestilt en komplett sett med 120 polychromos fra Faber Castell. Dette er stas siden disse har stått på ønskelisten i mange år, men blitt skjøvet fremover. Kjøper vanligvis disse stykkvis og kun det jeg trenger, men nå ble det altså et sett.

TAGS | Faber Castell | Fargeblyanter | Polychromos | Studio & Atelier

Jeg fikk en raus sommergave fra verdens beste tante, som var øremerket «litt luksus». Dette settet er helt klart mer enn «litt luksus» i min målestokk, selv om jeg vanligvis ikke sparer når jeg kjøper materiell og utstyr. For oss som har «det kreative» som litt mer enn hobby, er nok et komplett sett med Polychromos fargeblyanter noe som står på mange ønskelister. Endelig var det min tur!

120 fargeblyanter og «full range» av polychromos

«Full range» finnes i to varianter, en i trekoffert og en billigere utgave i metallboks. Jeg har bestilt metallboksen som har tre lag med fargeblyanter i stødige brett. Dette er en investering i godt verktøy og gode matierialer. Fra før har jeg et 20-talls løse polychromos, men de begynner å bli korte i skaftet. Dagens postpakke er et etterlengtet påfyll og stor oppgradering av utvalget jeg har. 

Polychromos er kunstnerkvalitet, syrefrie, godt pigmentert og selvsagt lysfaste. De finnes i 120 farger med 3.8mm kjerne, vannfaste og «smudge-proof» som de kaller det. Dette er Faber Castell kvalitet fra A til Å så det er ikke uten grunn at disse har det ryktet de har .

Polychromos
Polychromos Fargekart

Hvorfor er polychromos og Faber Castell så mye bedre enn alt annet?

Det er MANGE grunner til å velge polychromos og de stiller i en klasse for seg selv. Om du ikke har testet, bør du absolutt gjøre det! De legger seg godt på papiret og blander godt, de er helt enkelt vannvittig bra! Jeg bruker polychromes i nesten alt jeg gjør av mixed media i kombinasjon med både akvarell og gouache. En av de helt åpenbare fordelene er jo tilgjengelighet og at de selges stykkevis så jeg kan fylle på etterhvert som jeg går tom.

Faber Castell er et merke «alle» kjenner og et merke som har vært på markedet i 250 år.  Sjansen for at de første fargeblyantene dine var Faber Castell er relativt stor og tar du en titt i pennalet, er jeg «nesten» sikker på at du finner noe der nå også.

Om man skal klage på en liten ting…

Små-pirk og helt ubetydelig i forhold til kvalitet osv, men jeg merker at jeg løfter brettene mye ut og inn av esken i mangel på nok plass på arbeidsbenken til å ha de stående ute. Fargekartet kunne med fordel vært inne i lokket, men på den andre siden så er jo fargen på selve blyanten. 

Nå skal jeg først sette meg og sammenligne litt mot Albrecht Dûrer akvarellblyantene fra FC, deretter er jeg ganske sikker på at det blir en sen kveld på meg i dag.

Polychromos
Polychromos

0 kommentarer

Legg inn en kommentar